Een speler van Westhoek wacht op verzorging

Driepunter Westhoek in zeer verhitte derby tegen ZSC’62

“Niet chique”, vatte een Scharendijkenaar bij de uitgang de derby tussen ZSC62 en Westhoek (uitslag 1-2) in twee woorden samen.

Hiermee drukte de betreffende persoon zich zeer eufemistisch uit vlakte want na het laatste fluitsignaal van de jonge leidsman eindigde het streekduel in een ordinaire schop- en matpartij. In alle ongeregeldheden was lastig te zien wie wie nu raakte of trapte. maar dat er een hoop frustratie en irritatie aan ten grondslag lag, was wel duidelijk. Op de een of andere manier zullen ZSC’62 en Westhoek nooit elkaars beste vrienden worden.
ZSC’62 dacht zaterdag mogelijk wel te kunnen winnen van Westhoek omdat de ploeg uit Burgh-Haamstede de laatste weken bepaald niet uitblonk in goede resultaten. Echter, met het competitie-einde in zicht kan een kat in het nauw rare sprongen maken. Dat bleek maar weer eens in Scharendijke.
Toen er nog ‘gewoon’ gevoetbald werd, was eens te meer duidelijk dat het niveau in de vierde klasse gewoon niet goed is. In deze derby kreeg de thuisploeg in de persoon van Robin Provoost goede schietkansen maar deze werden gekeerd door Rick van Wijnen, de doelman van Westhoek. Ongeveer tien minuten voor de pauze kwam het geplaagde Westhoek, dat ook naar deze wedstrijd nog op de onveilige zevende plaats staat, op voorsprong. Delano Westerink benutte een terecht toegekende penalty door de scheidsrechter die later in de wedstrijd niet altijd even kordaat optrad wat irritaties en frustraties mogelijk in de hand werkten. Op slag van rust kwam ZSC’62, dat zich sowieso gaat handhaven in 4C, op gelijke hoogte door een prima vrije trap van Dani de Vlieger in de linkerbovenhoek.
Ook in de tweede helft gebeurde er op voetbalgebied niet al teveel, al kwam Westerink wel met een fraai hoogstandje. Bij een uitgooi nam hij de bal op de borst aan en zag de doelman van ZSC’62, Max Ridderhof, te ver voor zijn goal staan. Van ongeveer dertig meter waagde hij een poging en zag de bal over de goalie de goal in vliegen, gelijk aan het doelpunt dat Westerink vorige week tegen Brouwershaven scoorde.
Toen hielp hem dat doelpunt niet maar deze keer wel want na zijn 1-2 werd er niet meer gescoord. ZSC’62 speelde te gejaagd en hanteerde te veel hoge en lange ballen. Deze werden door Westhoek keer op keer eenvoudig onschadelijk gemaakt. Eigenlijk kreeg de ploeg van trainer Danny Magito na de tweede treffer van Westhoek geen opgelegde mogelijkheid meer. Een vrije trap, twee minuten voor tijd had, nog wel voor gevaar kunnen zorgen maar na het toekennen van deze vrije trap ontstond er nogal wat commotie werden er flink wat gele kaarten uitgedeeld. Van (in totaal veertien) gele kaarten kwamen rode kaarten (voor elke ploeg eentje) en op het veld liep het volledig uit de hand. Zelf supporters gingen zich met de vechtpartijen bemoeien. Uiteindelijk werd alles gesust.

Robin Provoost probeert met een kopbal gevaar te stichten in het strafschopgebied van Westhoek.