Afbeelding

Vier nieuwe schaakleden treffen elkaar aan één tafel

Sport

Vier nieuwe spelers van schaakvereniging Zierikzee troffen elkaar in de achttiende speelronde van de interne competitie. Alle vier zijn ze pas vier speelronden lid van de vereniging.

Wessel Brozius wist zijn ongeslagen status te behouden door Arjan Bom te verslaan. Koen Groenevelt wisselt winst en verlies in zijn eerste vier ronden netjes af. Groenevelt wist een paard te winnen van Bart van Ewijk, en dit betekende het verschil.
In de opening was er al een vork door Brozius uitgevoerd op de dame van Arjan Bom. Tot het einde bleef het echter spannend, aangezien Bom een sterke aanval op de zwarte koning leek te hebben. Uiteindelijk gaf Brozius een pion op wat leidde tot schaakmat. Met wit wilde Groenevelt de Catalaanse opening spelen tegen Van Ewijk, maar die opening ging niet op de standaard manier. Wit wist een paar pionnen meer te bemachtigen en in het eindspel wist wit een vijandelijk paard in te sluiten. Na deze ook geslagen te hebben wist hij de winst binnen te slepen.
John van Dalsen en Marco Vieveen speelden hun pionnen ver vooruit. Vieveen deed dit na een lange rokade. Van Dalsen rokeerde niet en liet zijn koning wat meer moeite doen om zich richting veilige haven te verplaatsen. In het eindspel trakteerde Vieveen zijn tegenstander op een aftrekschaak, en dit leverde hem na de afruil een toren op. Dit in combinatie met vier pionnen meer was er voor Van Dalsen geen houden meer aan.

Meer nieuws