Flitsende start Duiveland onder Stoutjesdijk (update)

Algemeen

Ko Stoutjesdijk had zich geen beter competitiedebuut als trainer van Duiveland kunnen voorstellen. De Thoolse oefenmeester zag de Oosterlandse formatie haar eerste wedstrijd van het seizoen 2012/2013 in de tweede klasse E met overtuigende cijfers winnen. In Middelburg werd het 1-5 tegen Dauwendaele. ,,Ik kan niet tegenspreken dat het een geflatteerde zege is", vertelde Stoutjesdijk. ,,Voor rust was Dauwendaele zeker niet minder dan wij. Ik wist wel dat zijn hun spel in de tweede helft niet vol konden houden en wij uit een ander vaatje moesten tappen." Een tegenvaller was nog wel het geblesseerd uitvallen van Ronald Zwager.   De eerste competitiedag verliep trouwens voor bijna - alleen Brouwershaven won niet - alle eilandelijke standaardteams prima. DFS won in de derde klasse A met 3-1 maar zag wel één van de doelpuntenmakers Koen van de Berge voortijdig met tweemaal geel vertrekken. In de vierde klasse B kenden ZSC'62 en SKNWK een uitstekende begin en hoefden ze zelfs geen tegendoelpunten te incasseren. Bij ZSC'62 viel Nicky van der Velde op met drie van de vijf treffers.

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Dauwendaele-Duiveland 1-5 (0-1 e.d., 1-2 Robbert de Bruine, 1-3 Massoud Osmani, 1-4 Dennie le Comte, 1-5 Julius Bliek) Bruse Boys-Serooskerke 1-0 (1-0 Domenique van den Berge)

Derde klasse A: DFS-Kapelle 3-1 (1-0 Koen van de Berge, 2-1 Lennart Padmos, 3-1 Tom van de Berg)

Derde klasse B: MZC’11-Rillandia 3-1 (1-1 Freek Torensma, 2-1 Frank van der Helm 3-1, Frank Kristelijn)

Vierde klasse B: Chrislandia-SKNWK 0-6 (Remco Veenboer 2, Remco van de Berge, Martijn Backx, Robert Padmos, Carlo van der Maas) Kogelvangers-Brouwershaven 7-0 ZSC’62-Stavenisse 5-0 (1-0 Robin Provoost, 2-0, 3-0 en 4-0 Nicky van der Velde), 5-0 Robin Provoost)

ZONDAG Vijfde klasse B: Robur-Renesse 1-2 (0-1 Erwin Wandel, 1-2 Vincent Goedegebuure)

Meer nieuws