Zierikzee ontsnapt en mag blijven hopen op promotie

Zierikzee heeft haar tweede en laatste duel in de nacompetitie met 3-2 gewonnen van Wemeldinge. Hierdoor behoudt de zaterdag-vierdeklasser een kansje op promotie naar de derde klasse.

Het had allemaal niet zoveel gescheeld of Zierikzee was al 'exit' geweest. In de wedstrijd tegen Wemeldinge liep de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuiijse voor rust tegen een 0-2-achterstand aan. Met andere woorden: in de laatste 45 minuten uit de competitiehistorie van het eerste elftal van Zierikzee had de ploeg drie treffers nodig om te winnen en kans te houden op promotie naar de derde klasse. Die drie treffers kwamen er zatermiddag op sportpark Den Hogen Blok via Martijn van Grunsven (1-2), Thomas Vos (2-2)  en Frank van der Helm (3-2). Of de promotie er komt, hangt af van donderdag 2 juni wanneer Wemeldinge op eigen veld ODS treft. Wanneer de Zuid-Bevelandse formatie met 1-0 of 2-1 wint, eindigen de drie teams met drie punten en een hetzelfde doelsaldo gelijk. Dan beslissen de strafschoppenreeksen die na afloop van elke wedstrijd zijn afgewerkt: Zierikzee won ze van ODS en Wemeldinge en dan promoveren de rood-zwarten alsnog. Dan zou de tweede helft tegen Wemeldinge met recht historisch genoemd kunnen worden.