Renesse drie punten rijker in doelpuntrijke derby

Ouwerkerk dacht een punt over te houden aan de wedstrijd in en tegen Renesse, maar zag in blessuretijd de thuisploeg alsnog de winnende maken. Toegegeven, de late 4-3-nederlaag was erg zuur voor Ouwerkerk maar Renesse zat na de gelijkmaker al lang aan te hikken tegen de winnende. Echter, met wat kunst- en vliegwerk hield Ouwerkerk Renesse er steeds van af. De ploeg van trainer Martin de Nooijer moest van ver, heel ver komen want Ouwerkerk had binnen het halfuur een 0-3-voorsprong genomen. Voor het team van begeleider John Hage was dat uiteraard ongekende weelde die tot stand was gekomen met uiterst efficient voetbal. Drie keer verscheen Ouwerkerk voor de goal van Renesse-keeper Maarten Kempen en driemaal rondde Ouwerkerk succesvol af. De eerste en derde treffer kwamen van de voet van spits Chris Schoneman. Beiden waren ze het vermelden waard: de eerste met een fraaie boogbal, zijn tweede na wat kap- en draaiwerk een bekeken schot in de linkerbovenhoek. Renesse-oefenmeester De Nooijer sprak zijn waardering uit voor de goals van Schoneman maar ze konden vallen omdat zijn team niet goed aan de derby was gestart. ,,We waren veel te slap begonnen. Het is een derby. Ik heb mijn team er op gewezen dat je dan een stapje meer moet geven. Tsja, als je dat niet doet, krijg er drie om je oren. Ik vond het terecht dat we die tegen kregen."  Gelukkig voor Renesse werd de achterstand nog voor rust voor tweederde deel goedgemaakt. Er was wat geluk voor nodig omdat de 2-3 van het hoofd van Ouwerkerk-speler Nicky Coenen kwam door de bal in eigen doel te koppen. Door toedoen van de doelman uit Ouwerkerk kreeg Renesse een kwartier na rust door Frenk van Hengel met zijn handen in het strafschopgebied te vloeren: penalty dus. Ferry Ebbers, de vervanger van de langdurig geblesseerde Renesse-spits Vincent Goedegebuure, schoot de strafschop onbedaarlijk goed en hard raak. De Nooijer over Ebbers: ,,Wat hij moest doen, deed hij heel goed". Na de gelijkmaker van Ebbers moest Ouwerkerk zich beperken tot verdedigen en was het wachten op de vierde goal van Renesse. Omdat de klok doortikte en doortikte en Renesse het niet kon afmaken, koesterde Ouwerkerk het punt waarvoor ze gekomen was. Totdat Dennis Huttinga met een onhoudbare schuifer in de 93e minuut alsnog de winnende maakte. Opvallend genoeg verloor Ouwerkerk de eerste derby van het seizoen ook met 4-3 toen DZC'09 met die cijfers in Ouwerkerk te sterk was. Volgende week is het DZC'09-Renesse. Zou Renesse dan weer met 4-3 winnen?

Renesse-Ouwerkerk 4-3 - 16. Chris Schoneman 0-1, 25. Tjerk Merema 0-2, 30. Chris Schoneman 0-3, 31. Frenk van Hengel 1-3, 36. Nicky Coenen (e.d.) 2-3, 51. Ferry Ebbers (penalty) 3-3, 93. Dennis Huttinga 4-3. Aantal toeschouwers: 70.

Volharding-DZC'09 3-1