En meer zakelijk nieuws

Algemeen

Taxi! Jeanet Weeda uit Ellemeet is begonnen met een taxibedrijf: Weeda Taxi Service. Het telefoonnummer is 0111-672317.

Proeven van Kunst

Hostellerie in Schuddebeurs en de Gouwe Geit in Zierikzee zijn twee van de acht Zeeuwse restaurants die deelnemen aan het culinaire kunstevenement Proeven van Kunst. Tijdens Proeven van Kunst worden in de Hostellerie gedurende tenminste twaalf maanden speciale menu’s aangeboden. De gerechten worden opgediend op een onderbord, dat speciaal ontworpen is door een kunstenaar. Dit onderbord mag worden meegenomen naar huis.

McDean

Drie meiden die vroeger bij McDean/Dean’s fastfoodresto Zierikzee hebben gewerkt verhuisden ooit alledrie toevallig naar Walcheren en kwamen zo weer met elkaar in contact. Omdat de vele herinneringen van de tijd bij McDean steeds onderwerp van gesprek waren, kwamen zij op het idee om een reünie te organiseren voor iedereen die in de periode van 1985 tot 1996 bij McDean heeft gewerkt. Zeker nu het toeval wil, dat één van de "oude" vakantiekrachten, Marc van Dam de zaak heeft overgenomen. ,,We hadden een lijst met zo’n zestig namen waarvan we al een groot gedeelte in vele plaatsen in Nederland en België hebben opgespoord. Iedereen waar we contact mee hebben gehad is erg enthousiast over onze plannen en op 23 september gaat de reünie dan ook echt plaats vinden. Nu Marc de zaak heeft overgenomen en zelf ook erg enthousiast is over de reünie, is hij ook bereid om eraan mee te werken en heeft hij voor die dag zijn zaak ter beschikking gesteld”, laten Joes van Arkel, Annette Koole en Frances Klink weten. ,,En onze bazin uit die tijd, Dien van Arkel, zal er die dag ook bij zijn en heeft ook meegewerkt aan de voorbereidingen van de reünie.”

Hans van Breukelen

Vijf jaar na vijf succesvolle edities van de BOV-verkiezing (Beste Ondernemers Visie) Schouwen-Duiveland, is er binnen zakelijk Schouwen-Duiveland behoefte aan een breed opgezet business-to-business evenement. Een behoefte waarin na het stoppen van de BOV-verkiezing niet is voorzien door een ander initiatief. Dat stelt de Junior Kamer op Schouwen-Duiveland. Op vrijdag 12 oktober komt Hans van Breukelen, de oud-international, het evenement bezoeken.

De projectcommissie van de Junior Kamer Schouwen-Duiveland heeft dus besloten opnieuw de sprong te wagen en een evenement te organiseren waar ondernemers van Schouwen-Duiveland elkaar kunnen treffen en van en met elkaar iets kunnen leren. Dit keer niet in het kader van een ondernemersverkiezing, maar met een programma vol workshops, interessante lezingen en ludieke intermezzo’s.

Voor het dagvoorzitterschap en de lezing is dus Hans van Breukelen aangetrokken. De Rabobank is hoofdsponsor.

Binnenkort wordt een website actief waarop meer informatie over het evenement te vinden is en geïnteresseerden entreekaarten kunnen bestellen. Wie nu al meer informatie wenst kan contact opnemen met de organisatiecommissie van de Junior Kamer Schouwen-Duiveland via topsport@zeelandnet.nl.

Meer nieuws