Sinterklaas with whiteboard. isolated on white background. Dutch character of Santa Claus
Sinterklaas with whiteboard. isolated on white background. Dutch character of Santa Claus Foto: deposi

Huis van Sint in het Stadhuismuseum

Actueel SD

Ook dit jaar komt Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Nederland overnachten in het Stadhuismuseum. Hij brengt natuurlijk weer zijn Pieten mee en dat betekent altijd heel wat reuring in het museum.

Sinterklaas komt zaterdagmiddag 16 november in Zierikzee aan. Na zijn feestelijke ontvangst mag de goedheiligman uitrusten in het Stadhuismuseum. Om hem zijn rust te garanderen, gaat het museum die middag een uurtje eerder dicht, namelijk om 16:00 uur. Zondag 17 november is het Stadhuismuseum nog geopend van 13:00-17:00 uur. Daarna sluit het museum zijn deuren voor de gebruikelijke museumbezoekers tot zaterdag 7 december.

Vanaf 23 november tot en met 4 december is het gehele Stadhuismuseum het domein van de Sint en zijn Pieten. Elke schooldag komen de jongste leerlingen van scholen uit heel Schouwen-Duiveland het Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland bezoeken. Wie in de voorgaande jaren Het Huis van Sinterklaas bezocht, weet dat de rondleiding één groot feest is waarbij je telkens verrast wordt. Het Huis van Sinterklaas is voor iedereen tussen de 2 en 110 jaar. Kinderen die niet met school naar Het Huis van Sinterklaas komen of de Sint nogmaals willen bezoeken, kunnen met hun ouders en of grootouders een rondleiding boeken. Er zijn rondleidingen op zaterdag 23 en zondag 24 november, op woensdag 27 november, zaterdag 30 november en zondag 1 december. Kaartjes zijn uitsluitend verkrijgbaar via de site www.huisvansint.nl, dus niet via het Stadhuismuseum.

Sinterklaas with whiteboard. isolated on white background. Dutch character of Santa Claus

Meer nieuws