Afbeelding
Foto's: Kees Bin

Schouwse winnaars sieren 51e editie Deltacross

Sport

De 51e Deltacross is een prooi geworden voor twee Schouwse atleten: Lennen Jonker en Annemiek van Kooten.

Jonker was de snelste over 9,9 kilometer bij de mannen. De Bruenaar noteerde een tijd van 35 minuten en 42 seconden. Een kleine twintig seconden later kwam de nummer twee, James Gebreselassie uit Oost-Souburg, over de finish.
Jonker (foto boven) ervoer de Deltacross als ‘een leuke wedstrijd’. “De eerste van drie ronden heb ik het even aangekeken. Ik liep een tijdje op de derde plek. In de tweede ronde voelde de benen goed en ben ik iets gaan versnellen ten opzichte van de eerste twee. Het was wel spannend om aan kop te lopen want daar heb ik nog niet zoveel ervaring mee. Maar het gat met de nummer twee werd alleen maar groter volgens mij. In de laatste kilometer wist ik dat winst erg dichtbij was.” Aldus geschiedde.
Van Kooten (foto onder), geboren en getogen in Schuddebeurs maar alweer enkele jaren wonend in Wageningen, had de reis naar Burgh-Haamstede niet voor niets gemaakt. In Boswachterij Westerschouwen was ze veel sneller dan Marieke Mullaert uit IJzendijke, die een kleine drie minuten moest toegeven op de nummer zes van de jongste Kustmarathon.

Afbeelding

Meer nieuws