Afbeelding

Duiveland via simpele zege op Rillandia naar Raamsdonksveer

Sport

Duiveland heeft zich zeer soeverein geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse in het seizoen 2023/2024.

“We hebben dit seizoen weinig wedstrijden zo makkelijk gewonnen als vandaag”, stelde Duiveland-oefenmeester Jordy Heikens na de regelmatige 2-0-zege op Rillandia, een ploeg uit de vierde klasse A. “Dat zegt wel over Rillandia”, voegde hij er aan toe. Net als Rillandia miste Duiveland, zoals al het hele seizoen, genoeg mensen. Heikens: “Je kunt spelers missen maar in de nacompetitie gelden andere wetten.”
Heel bewust heeft de trainer van het Oosterlandse elftal dit seizoen met jongere voetballers getraind. “Als je veel mensen mist, gaan zij het doen. Ze weten waar je het over hebt en hoe je voetbalt.” Het heeft Heikens daardoor niet verbaasd dat zijn ploeg zaterdag en de weken ervoor aardige resultaten kan overleggen.
Het enige wat Duiveland zich op het Oostersportpark kon verwijten, zijn de twee doelpunten. “Dat was een zeer magere afspiegeling van de kansenverhouding. Bij rust had 6-1 niet misstaan. We hebben mogelijkheden gehad om het af te maken, we waren zeer dominant en hadden continu een voetballende oplossing op het middenveld. Maar ons vizier stond vandaag niet helemaal op scherp”, aldus Heikens. “Het was zo’n wedstrijd waarin de tegenstander in leven houdt.” Pas in de 55e minuut moest Duiveland-doelman Simon de Bruine zich strekken voor een bal naar de kruising. “We waren echt veel beter en hebben terecht gewonnen.”
Met de zege gaat Duiveland naar de tweede ronde waarin het zaterdag 10 juni in Raamdonksveer RFC, een club uit de vierde klasse D, treft.

Meer nieuws