Afbeelding

Opbeurend resultaat Bruse Boys na ‘Italiaanse’ praatsessie

Sport

Michel Maaskant, trainer van Bruse Boys stipte het zelf aan. “Soms moet het meezitten. Het had ook 1-1 kunnen staan.”

Hiermee doelde de oefenmeester uit Bruinisse op de kansen die Kapelle in de openingsfase kreeg voordat Bruse Boys na ongeveer een kwartier spelen op 1-0 kwam. Zoals altijd en in bijna alle voetbalwedstrijden draait het om enkele, cruciale momenten. Tijdens de elfde competitiewedstrijd van Bruse Boys in de derde klasse B in het seizoen 2022/2023 was dat ook weer het geval. Niemand op sportpark Volharding had zaterdag raar opgekeken wanneer Kapelle, eerder dit seizoen met 7-0 te sterk voor SKNWK en met 3-2 net wat gelukkiger dan ZSC’62, op voorsprong was gekomen.
De Zuid-Bevelandse ploeg liet echter na te scoren en Bruse Boys deed dat bij de eerste de beste mogelijkheid wel. Alhoewel mogelijkheid, uit een afgeslagen aanval, waarbij Dylan Adelaar op de Kapelle-doelman stuitte, vond Bas Kempe via een keurig geplaatst afstandsschot in de linkerhoek het doel wel: 1-0. Kapelle liet zich niet ontmoedigen en kwam via een door Bruse Boys-goalie Kenneth Boogerd tot corner getikte kopbal tot weer een goede kans. Uit die hoekschop kopte Kapelle maar net over. Het tekende wel het overwicht van Kapelle waarbij ze gewoonweg tot meer en betere kansen kwamen dan de thuisploeg. Dat moest Maaskant ook inzien. “We lieten ze centraal te veel voetballen. In de tweede helft hebben we het beter dichtgehouden.”
Net na rust moest Boogerd weer in actie komen om een Kapelle-treffer te voorkomen. Toen Luc Klop uit de kluts en na een vrije trap van Tim von Unen, één van de uitblinkers aan de zijde van Bruse Boys, 2-0 maakte, was de wedstrijd na ongeveer een uur spelen wel ver voorbij. Niet lang erna mikte Aart de Waal van veraf op de lat en gooide invaller Gijs van Duijvenbode de wedstrijd van dichtbij helemaal op slot. Toen Kapelle in de slotfase nog een aardige mogelijkheid kreeg, wisten ze het op de bank van dat team ook: “De bal mag er niet in vandaag”.
Het zei zaterdag alles over de cruciale momenten waarop Bruse Boys wel toesloeg en Kapelle dat naliet. Hoewel het spel van Bruse Boys voetballend nog veel te wensen liet, kon er over de inzet, werklust en gezonde agressiviteit niets gezegd worden. Bovendien waren deze drie punten zeer welkom. Maaskant: “Hier hebben we naar uitgekeken. Voor de winterstop wil je eigenlijk al een overwinning boeken om aan te kunnen sluiten bij de middenmoot. Dat lieten we na en dan verlies je ook nog eens van twee cruciale tegenstanders (Kogelvangers en ZSC’62, red.). Dit was een cruciale wedstrijd. Als je ziet hoe de focus is na het trainingskamp in Italië, waar we eerlijk na elkaar uitgesproken hebben wat we van elkaar verwachten. Daar zag ik de ommekeer en dat ze echt willen vechten voor elkaar. Je wilt toch meer de focus naar boven houden. Dan is nu de eerste stap gezet”
Die stap is zodanig gezet dat Bruse Boys met deze driepunter in één keer uit de gevarenzone van de derde klasse B, met versterkte degradatieregeling, is geklommen. Immers, voetballen in de vierde klasse, daar heeft Maaskant geen zin. “En dat gaat ook niet gebeuren.”

Meer nieuws