Afbeelding

HC Zeeland ternauwernood gelijk met Ventura

Sport

Bijna een wedstrijd lang keek HC Zeeland tegen een achterstand, maar tien seconden voor het einde van de wedstrijd werd een punt veiliggesteld tegen Ventura: 20-20.

De doelpunten waren redelijk schaars, zondag tijdens de vijfde competitiewedstrijd in de hoofdklasse B van het seizoen 2019/2020. De HC Zeeland, één na laatste op de stand, prikte er voor rust slechts zeven (ruststand 7-11) in en halverwege de tweede helft stond het nog maar 12-14 in het voordeel van het een plaats hoger geklasseerde Ventura. Tien minuten voor het einde waren de scores nog immer karig: 14-16. Vanuit HC Zeeland-oogpunt bezien bleef de doelpuntenproductie zo laag omdat er eenvoudigweg te veel (makkelijke) kansen werden gemist.

Zolang de marge bij het handbal één à twee treffers blijft, is er nog van alles mogelijk. In de slotfase bleef HC Zeeland in het Laco sportcentrum in het spoor van Ventura. Een strafworp van Ardian Ajdar betekende 18-18 wat tevens de eerste keer in de wedstrijd was dat HC Zeeland op gelijke hoogte kwam met de opponent.
Een goede redding van Elias Speelman, de Schouwse doelman die alleen de tweede helft speelde, voorkwam de 18-19 die bij een volgende Ventura-aanval wel viel. De 19-19 kwam via Brendan Meulmeester waarna Ventura weer scoorde: 19-20. Met nog een kleine minuut te spelen had HC Zeeland de bal, redelijk langdurig vanwege die korte speeltijd. De aanval eindigde tien seconden voor tijd bij dezelfde Meulmeester die de 20-20 onhoudbaar achter de Ventura-doelman gooide.