Grote en kleine acties voor Sint Maarten

Algemeen

Er zijn op Schouwen-Duiveland ook acties voor het getroffen Sint Maarten. Zeelandia in Zierikzee heeft zelfs een landelijke actie voor de warme bakkers.

Achter de schermen wordt met reclamebureau Life design een actie uitgerold. Die behelst het drukken van 150.000 tasjes. Die worden door de bakkers in Nederland gevuld met een meergranenbrood, krentenbollen, witte puntjes en een vierde – mogelijk lokaal georiënteerde – lekkernij. ,,De consument betaalt er €10 voor en draagt daarmee bij aan de actie,” legt Zeelandia-woordvoerder Leo Nouwen uit.

Het Rode Kruis op Schouwen-Duiveland probeert bij de supermarkten collectebussen neer te zetten om zo ook financieel bij te dragen aan de noodhulp en wederopbouw. Vandaag, vrijdag, is het landelijke inzameldag.

Op tal van plaatsen zijn er kleine acties, zoals collectebussen en de inning van flessenbonnen voor Sint Maarten. D’Achteromme in Nieuwerkerk heeft €50 gedoneerd, Krokus in Brouwershaven geeft voor ieder verkocht artikel een euro aan het goede doel, Spar de Koeijer in Brouwershaven doneert de opbrengst van de flessenautomaat en draagt tot 22 september een euro af van ieder verkocht pak bolussen van bakker Dick Bunt.

Ook de supermarkten doen mee met de afdracht van de flessenbonnen en een collectebus van het Rode Kruis of beiden. Deelnemende supermarkten zijn Jumbo Nieuwerkerk, Albert Heijn Bruinisse, Haamstede en Zierikzee, Spar Bolle Oosterland, Jumbo Renesse en de Spar in Haamstede. Op de foto Jeroen van 't Leven (Life design) en Leo Nouwen (Zeelandia) werken aan campagne voor Sint Maarten.

Meer nieuws