Logo wereldregio.nl

Eilandelijke CJG via 0113

Met ingang van 1 maart zijn de Centra voor jeugd en gezin (CJG) van Schouwen-Duiveland, Kapelle en Reimerswaal te bereiken op één telefoonnummer: 0113 - 244 323. De CJG’s in de Oosterschelderegio gaan steeds meer samenwerken. Het gezamenlijke telefoonnummer voor deze drie CJG’s is daar een uitwerking van. Jeugdverpleegkundigen van de GGD Zeeland bemensen het telefoonnummer.

Het CJG is dé plaats waar ouders, opvoeders en kinderen de meest deskundige, laagdrempelige en betrouwbare informatie en advies over gezond opvoeden en opgroeien kunnen verkrijgen. Denk aan informatie over voeding en bewegen, maar ook bijvoorbeeld drugsgebruik of driftbuien. De jeugdverpleegkundige geeft indien mogelijk zelf antwoord op de vragen of begeleidt iemand naar de juiste hulp.

De CJG’s van Schouwen-Duiveland, Reimerswaal en Kapelle zijn bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur. Men kan ook vragen per e-mail stellen en de website en facebookpagina van het CJG bieden ook een schat aan opvoedinformatie; www.cjgoosterschelderegio.nl.