Bierens voorzitter productschappen

Algemeen

Bram Bierens uit Zierikzee start als voorzitter productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en HPA. Bram Bierens ging maandag  voor het eerst aan de slag als voorzitter van de productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en HPA. Dit was mogelijk doordat koning Willem Alexander half december de voordracht van Bram Bierens namens de betrokken besturen omzette in een benoeming.

Tijdens zijn eerste werkdag gaf de nieuwe voorzitter onder andere een korte speech voor het personeel tijdens een bescheiden nieuwjaarsbijeenkomst. In zijn speech schonk de voorzitter aandacht aan de negatieve gevolgen die ontstaan voor personeelsleden en bedrijfsleven door het opheffen van de productschappen. De voorzitter ziet het de komende periode als zijn taak om die gevolgen zoveel als mogelijk te beperken.

Bierens (66) was de laatste 20 jaar voor zijn pensionering Algemeen Directeur van CZAV, Agrimarkt en Nedato. Naast zijn baan als Algemeen Directeur was hij onder andere 8 jaar plaatsvervangend voorzitter van het (Hoofd) Productschap Akkerbouw, plaatsvervangend voorzitter Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en voorzitter Adviesraad Dienst Regelingen. Naast zijn functie als voorzitter van de productschappen Akkerbouw, Diervoeder en Wijn is hij onder andere voorzitter van het Visserij Innovatie Platform (VIP).

Meer nieuws