Engelse topcrimineel schuilt op vakantiepark Schouwen-Duiveland

Algemeen

De politie heeft op 9 maart de voortvluchtige crimineel Tony D. uit het Engelse Liverpool aangehouden. De 26-jarige man zou een van de meest gezochte misdadigers van Engeland zijn.

 Dat maakte een woordvoerster van de politie woensdag bekend. De man is in Engeland veroordeeld tot levenslang in verband met diverse geweldsdelicten waarbij vuurwapens zijn gebruikt. D. werd 18 maanden geleden met geweld bevrijd toen hij onder politiebegeleiding werd vervoerd van de gevangenis in Manchester naar de rechtbank in diezelfde stad. Hij vluchtte tijdens dat transport met enkele medegevangene.

;,,Door nauwe samenwerking tussen de Engelse en Nederlandse politie werd de man ontdekt in een vakantiepark op Schouwen-Duiveland. Na een verblijf van enkele weken verplaatste hij zich naar camping Familyland in Hoogerheide. Daar werd hij uiteindelijk op 9 maart door een arrestatieteam aangehouden’’, aldus de politie. In afwachting van zijn uitlevering wordt de man vastgehouden in de penitentiaire inrichting in Vught.

Meer nieuws