Een spelmoment uit de wedstrijd tussen WIK'57-Herkingen, die in 1-3 eindigde.
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen WIK'57-Herkingen, die in 1-3 eindigde.

MZC’11 en SKNWK blijven op titelkoers

Sport

Sowieso twee overwinningen scheiden MZC’11 van een nieuwe titel (na 2016) in de tweede klasse van het amateurvoetbal op zaterdag.

Na de miskleun in en tegen Arnemuiden op 13 april, ging het zaterdag, wederom op Walcherse bodem, wel goed. De gelijknamige ploeg, nog in de race voor de derde periodetitel, werd met 3-4 verslagen. Een week eerder liep MZC’11 met dezelfde cijfers tegen het eerste seizoensverlies aan.
SKNWK staat gelijk aan MZC’11 voor dezelfde ‘opdracht’: twee keer winnen en het kampioenschap is een feit. Zowel SKNWK als MZC’11 heeft een punt voorsprong op de runner up. In het kielzog van de Nieuwerkerkse koploper boekte Duiveland een benauwde zege bij WFB, maar nog altijd goed genoeg om kampioenskandidaat te blijven. Zaterdag 11 mei is de één na laatste speeldag met SKNWK-ZSC’62 en Westhoek-Duiveland. Het blijft - het is al vaker gezegd over de vierde klasse C - spannend, knotsgek en niet te voorspellen. Te midden van alle titelperikelen is WIK:57 na zaterdag afgehaakt. Op sportpark de Vospit verloren de Kerkwervenaren met 1-3 waardoor het gat met SKNWK is opgelopen tot zes punten. ZSC’62 lijkt ondanks een gelijkspel tegen Colijnsplaatse Boys veilig voor de vierde klasse C en mag zich langzaam maar zeker verheugen op de nacompetitie. Westhoek, dat niet in actie kwam, is nog altijd de voornaamste ploeg om als zesde en laatste te degraderen naar de nieuwe vijfde klasse. Na zaterdag 11 mei volgt de laatste speelronde op 18 mei.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
Walcheren-MZC’11 3-4 (0-1 Luuk van Vossen, 0-2 Jeremy Hubregtse, 0-3 Rody Verrmue, 2-4 Ramon Janson)

Derde klasse B:
Bruse Boys-Stellendam 0-2

Vierde klasse C: 
Westhoek-Bevelanders uitg.
WIK’57-Herkingen’55 1-3 (1-3 Lennart Hendriks)
Colijnsplaatse Boys-ZSC’62 2-2 (0-1 Don van Vliet, 2-2 Robin Provoost)
Fios-Brouwershaven 1-2 (0-1 Robin van Mourik, 1-2 Jerom Theijssen (penalty)
SKNWK-SNS 2-0 (1-0 Tim van der Cingel, 2-0 Tim de Looze)
WFB-Duiveland 1-2 (0-1 Jordy Wesdorp, 1-2 Robbert de Bruine)

Tim de Looze is namens SKNWK op weg naar de bal

Meer nieuws