Werner van Laere (links) samen met Andre Slootmaker
Werner van Laere (links) samen met Andre Slootmaker

Moederdagactie in teken van akkerranden

Algemeen

De ondernemersvereniging InZierikzee heeft voor de Moederdagactie samenwerking gezocht met boeren die bloemenranden hebben rond hun akkers.

In de polders van Schouwen-Duiveland zie je steeds vaker dat akkerbouwers bloemrijke akkerranden inzaaien. Die randen zorgen er niet alleen voor dat het agrarisch landschap aantrekkelijker wordt voor omwonenden, fietsers en wandelaars. Ze vervullen ook een nuttige functie. Als je de stroken met de juiste soort inzaait, trek je nuttige insecten aan die plagen in naburige teelten helpen onderdrukken. Eén van de initiatiefnemers van de bloemenranden is Andre Slootmaker: “Met onze schitterende bloemenranden ondersteunen wij de biodiversiteit van onze akker. Door de biodiversiteit rond akkerbouwpercelen te versterken, kun je de bestuiving, de plaag- en ziektebestrijding, de bodem- en waterkwaliteit verbeteren”.

De ondernemers van Zierikzee ondersteunen dit initiatief. Door middel van de Moederdagactie proberen zij hun klanten/ gasten bewust te maken van de bloemenranden en de belangrijke functies ervan. “De actie zal de komende weken in de winkels ondersteund worden door ‘wens’kaarten met daarbij een zakje bloemenzaad”, licht kernmanager Werner van Laere toe.

Voor meer informatie over de bloemenranden en waar deze te vinden zijn op Schouwen-Duiveland: www.boerenbloem.nl.

Meer nieuws