Afbeelding
Foto: Kees Bin

Schouwse atleten ‘verteren’ Mosselloop heel goed

Sport

Patrick de Vos uit Zierikzee heeft zaterdag een spannende editie van de Mosselloop op zijn naam geschreven.

Op de eindstreep van de 54e uitgave had de atleet (foto) van Delta Sport zaterdag slechts zeven seconden voorsprong op Bart van Trigt, de nummer twee uit Goes: 29,26 minuten. Derde in het overigens sterke deelnemersveld was Bruenaar Lennen Jonker. Hij kwam binnen na 29,57 minuten.
De Vos: “Het was een leuke strijd met Bart. Eigenlijk was het al vrij snel duidelijk dat we het met zijn tweeën gingen uitvechten. Vooral op de stukken downhill en de verharde stukken liep ik iets beter dan Bart, op de klimmetjes liep hij dan weer sterker. Hierdoor liep ik soms weg bij hem, waarna hij er weer bij kwam en andersom. Tot ongeveer zeven kilometer ging het op die manier. Daarna kon ik hem enkele meters achter me houden. Ik wist wel dat ik het nog niet had gewonnen, want ik kon hem nog altijd horen. Nadat ik het laatste stuk betonpad opdraaide met een kleine voorsprong, wist ik wel dat ik kon winnen”. Voor De Vos was het zijn eerste wedstrijd in lange tijd. “Ik heb het baanseizoen eerder beëindigd vanwege een hamstringblessure. Daarna heb ik goed rust genomen en nu ben ik weer aan het opbouwen”.
Jonker, derde dus, was heel erg tevreden na afloop. “Ik was niet al te snel gestart: vanaf de achtste positie ongeveer. Daarna ben ik rustig opgeschoven richting plek vijf. De nummer drie en vier zaten nog een stukje voor me, maar ik kwam steeds dichterbij. Ik had verwacht deze jongens niet bij te houden, maar de laatste kilometer ben ik er voorbij gegaan en alles gegeven.”
De Ouwerkerkse Emma van Mourik completeerde het Schouwse succes met een derde plaats bij de vrouwen, al was niemand opgewassen tegen de heerschappij van winnaar Anjolie Wisse: 35,12 minuten tegenover de 39,43 minuten van Van Mourik.

Meer nieuws