Afbeelding
Marcel Mol en Carlijn Duinhouwer bij de nieuwe laadpaalplekken op het terrein van Mol Schuddebeurs.

Mol: “Elektrisch laden op ons programma gezet”

Ondernemen

Mol Schuddebeurs breidt haar netwerk uit. Letterlijk.

Met het plaatsen van twee laadpalen op het eigen terrein in de gelijknamige plaats heeft het bedrijf, bekend om zijn tankstations in Zeeland, daar een begin mee gemaakt.
De twee elektrische laadpalen zijn echt ‘vers van de pers’. Het zand van de parkeervakken voor de twee palen ligt nog op de stenen. Gemarkeerd met een witte E is het duidelijk waar je je auto kunt opladen. “Wij zien ook dat er van alles verandert in de wereld”, schetst Marcel Mol, eigenaar van Mol Schuddebeurs, de beweegredenen om een nieuw ‘zaadje’ voor zijn bedrijf te planten. Ongeveer een jaar geleden kwam Mol in contact met een bedrijf uit Roosendaal die de laadpalen van het merk Ecotap levert. “We willen ergens starten en de markt in en het er ook zelf over kunnen hebben. Nu moest je naar Zierikzee toe om te kunnen laden. In Noordgouwe en Schuddebeurs is er nog weinig. Daar moeten we wat mee. We hebben het elektrisch laden op ons programma gezet.”
Naast de twee laadpalen in Schuddebeurs – door iedereen tegen betaling te gebruiken – levert Mol binnenkort een laadpaal aan d’Achteromme in Nieuwerkerk. Daar gaat het niet bij blijven. Vanwege de jarenlange samenwerking met recreatiebedrijven op Schouwen-Duiveland wil Mol ook daar haar licht laten schijnen met betrekking tot laadpalen. Carlijn Duinhouwer: “Mol is een betrouwbare partner om mee samen te werken”. Mol: “We komen bij bedrijven toch al met andere spullen. Dan kunnen we dit (laadpalen, red.) makkelijker aanbieden”. Bedrijven kunnen een laadpaal kopen of laten exploiteren door Mol. “Willen ze ontzorgt worden, hebben wij daar een mooie formule voor”, doelt Mol op de tweede optie.
Mol laat verder weten dat er onderzocht wordt of er bij de tankstations van Schelphoek en de Zandkreekdam ook (snel)laders kunnen komen. “Deze staan hoop op de agenda, maar we zijn afhankelijk van de netwerkbeheerder wat die voor ons kan betekenen.”

Meer nieuws