Afbeelding

Linda Jongman start Dietist Zierikzee

Ondernemen

Linda Jongman start in het nieuwe jaar een eigen praktijk. Onder de naam Dietist Zierikzee vestigt de 35-jarige inwoner uit Zierikzee zich in zorgboulevard Victoria.

Linda Jongman (foto) geeft aan, na zeven jaar te hebben gewerkt als dietist in het bedrijfsleven van haar geboorteplaats Rotterdam, toe te zijn aan een nieuwe stap. Bovendien was het op en neer rijden naar Rotterdam vanwege de toenemende drukte op de weg ook een reden om het dichter bij huis te zoeken.
Ze wil graag mensen van alle leeftijden met bijkomende problemen bijstaan. Immers, de helft van Nederland kampt tegenwoordig met overgewicht. “Het begint bij een gezonde jeugd. Een gezond gewicht bij kinderen is heel belangrijk. Jong geleerd is oud gedaan”, zo stelt Linda Jongman. Haar interesse gaat dan ook uit naar dietiek voor kinderen.
“In je jeugd bouw je vetcellen op. Wanneer je een gezond gewicht in je jeugdjaren hebt, heb je als volwassene veel meer kans dat je ook gezond bent.” Dit en andere ‘wijze lessen’ liet ze onlangs horen tijdens een gastles op de Theo Thijssenschool. “Kinderen kwamen thuis en vroegen om fruit in plaats van snoep of koek.” Dergelijke lessen wil ze vaker geven.

www.dietistzierikzee.nl

Meer nieuws