Afbeelding

Westhoek kan leven met punt, WIK’57 wat minder

Sport

WIK’57-speler Harmen van de Bok moest eigenlijk werken, maar kon zich uiteindelijk toch vrijmaken voor de derby met FC De Westhoek’20 in de vierde klasse B.

Dankzij zijn (mooie) treffer speelde de Kerfwerfse ploeg, nummer zeven op de ranglijst, met 1-1 gelijk op sportpark Van Zuijen. Van de Bok: “Ik heb mijn collega’s lief aangekeken en kon uiteindelijk toch komen”. En over zijn goal, die hij ongeveer vanaf de rand van het zestienmetergebied na een corner maakte: “De bal stuiterde een keer en raakte de bal met mijn binnenkant en draaide zo de kruising in. Dat was lekker.”
De treffer van Van den Bok was één van de spaarzame hoogtepunten tussen Westhoek en WIK’57, een derby die niet bijster hoogstaand was qua niveau en de scheidsrechter paste zich daar zo nu en dan moeiteloos aan aan. De goal van Van den Bok na ruim een halfuur spelen betekende de 1-1 nadat Mark de Feiter, ook uit een corner en een daaropvolgende scrimmage, bij de tweede paal de score had geopend. Na de twee treffers tekenden beide ploegen voor rust voor een ongevaarlijk schot op goal. Dat waren de ‘ingrediënten’ van de eerste helft.
In alle eerlijkheid werd het na rust niet veel beter, ook al omdat de leidsman door liet spelen waar er gefloten moest worden of andersom en soms veel te ver van een bepaalde situatie stond. Met name WIK’57 irriteerde zich daar meer aan dan Westhoek, na zaterdag derde in de stand op vier punten van koploper Wolfaartsdijk, wat resulteerde in een paar gele kaarten voor opmerkingen tegen de leiding. Henk Schouten, trainer van Westhoek: “Ik heb in de rust gezegd: houd gewoon je mond”. De coach kon wel leven met het gelijkspel. ‘WIK’57 heeft een paar kansen gehad in de tweede helft”, waarmee Schouten doelde op een schot van Colin van Wanrooij en een goede poging van Bart van de Velde. Zijn eigen ploeg kwam niet verder dan een halve kans toen WIK’57-doelman Lorenzo Weijers een bal verkeerd inschatte, maar zijn fout snel herstelde waardoor De Feiter niet zijn tweede kon aantekenen.
Het venijn van de derby zat ‘m in de staart toen de scheidsrechter al dan niet een strafschop voor WIK’57 haf kunnen of moeten geven. “Er had meer in gezeten”, vond Van de Bok. “Het was honderd procent een penalty. Bart van de Velde gaat er voorbij en wordt neergetrapt.” Schouten: “Dat hij valt, zegt me niets. Het zijn van die dingen waar je wel of niet of fluit. Ik kon het vanaf mijn plaats niet zien”. WIK’57-collega Richard de Moedt: “Het was een terechte puntendeling maar op het einde hadden wij wel minimaal een strafschop verdiend”.