Logo wereldregio.nl
Bruse Boys kruipt iets dichterbij na tweede zege
Bruse Boys kruipt iets dichterbij na tweede zege

Zonnige zaterdag eilandelijk voetbal

  Sport

Afgezien van het gelijkspel van SKNWK keerden alle voetbalploegen van Schouwen-Duiveland zaterdag met drie punten huiswaarts.

In de derde klasse B deden Duiveland en ZSC'62 goede zaken door te winnen van respectievelijk Prinsenland en De Fendert. Tegen laatstgenoemde werd het 1-2 waarmee ZSC'62 een klein gaatje met Krabbendijke, de nummer twaalf en de plek die 'recht' geeft op promotie/degradatieduels, sloeg. Het verschil is nu vijf punten. Duiveland staat twee plaatsen boven ZSC'62 en kwam tegen Prinsenland geen moment in de problemen, aldus trainer Rohan de Geus. ,,De 1-1 gaf Prinsenland hoop, zonder dat ze kansen creëerden. De ruimtes werden wel groter doordat Prinsenland ging aanvallen en wij kwamen ook weer iets meer voor de goal. Dit resulteerde in twee goals voor ons." De zege van ZSC'62 in Fijnaart was ook al verdiend. ,,Voor rust hadden we al met 0-4 voor moeten", vond ZSC'62-trainer John Tahapary. Vlak na rust werd het  vanuit een scrimmage 1-2. ,,Daarna hebben we nog een paar goede kansen gehad op 1-3."
In de vierde klasse A werd Dennis Dekker voor WIK'57 matchwinnaar tegen Cadzand. ,,Het was slecht zeg", zei WIK'57-trainer Wouter Zwackhalen. En dan met een knipoogje: ,,Zulke wedstrijden winnen is ook een kwaliteit". Brouwershaven won verdiend van Jong Ambon maar maakte het zichzelf moeilijk door pas in de negentigste minuut de verlossende 3-1 te maken.
Voor tweedeklasser Bruse Boys was er weinig aan de hand tegen Arendskerke. Coach René Scholts: ,,We zijn niet in gevaar geweest. Haar enige kans was een kopballetje in de tweede helft". 

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:

Bruse Boys-Arendskerke 3-0 (1-0 Levi Lindhout, 2-0 Sander van 't Hof (rechts op de foto), 3-0 Johan Vroegindeweij)
MZC'11-Arnemuiden 2-1 (1-1 Dylon Oosterboer, 2-1 Jesper Kriens)

Derde klasse B:
De Fendert-ZSC'62 1-2 (0-1 en 0-2 Robin Provoost)
Prinsenland-Duiveland 1-3 (0-1 Donny van Dongen, 1-2 Luuk van Duijn 1-3 Jordi Wesdorp)

Vierde klasse A:
WIK'57-Cadzand 1-0 (1-0 Dennis Dekker)
SKNWK-Nieuwland 2-2 (1-1 Stijn Dooge, 2-2 Robbert Padmos)
Brouwershaven-Jong Ambon 3-1 (1-0 Martijn Dalebout, 2-0 Arnold Hanse, 3-1 Cas van der Meer)
FC De Westhoek-Colijnsplaatse Boys 4-1 (1-0 Gijs van Duijvenbode 2-1 en 3-1 Mark de Feiter, 4-1 Owen Monster)