Forza-vrouwen spelen goed volleybal

Volleybalsters Forza verslikken zich in laagvlieger

Het eerste vrouwenteam van Forza is met een onverwachte nederlaag uit Breda teruggekeerd.

Het op de elfde plaats geklasseerde De Burgst/Breda 2 versloeg het team van coach Mark van der Paal zaterdag met 3-1: 21-25 25-16 25-18 25-16. De eerste werd nog wel gewonnen door Forza vanwege de grote foutenmarge van de tegenstander. In de tweede set nam De Burgst meer risico met hun service en aanval. Ze speelden slimme ballen waarbij het leek alsof ze gingen aanvallen waardoor Forza er in de verdediging moeilijker bij kwam. ,,Ging de servicepass goed, dan ging de set up niet goed genoeg. Ging deze wel goed, dan kwamen we met de aanval niet tot scoren", gaf Forza-speelster Daphne Folmer aan. ,,We waren compleet verrast." Zo ging het ook tijdens het derde en vierde bedrijf. ,,We werden  met een flinke kater naar huis gestuurd."
De volleybalmannen van Forza, middenmoter, kwamen aanzienlijk beter voor de dag. Tegen Spirit, de nummer drie van de promotieklasse B, werd zaterdag met 2-3 (18-20 26-24 25-21 20-25 11-15) gewonnen.