Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Het blijft aanmodderen in de Noordstraat in Haamstede. Bouwbedrijf Boogert heeft de grond gekocht, waarop vroeger Goudzwaard gevestigd was. Hij heeft zijn zinnen gezet op de bouw van een hotel met wat winkeltjes erbij. Op zich een mooie oplossing voor het gapende gat in de zo belangrijke straat van het dorp.

Ware het niet dat een groep inwoners het niet ziet zitten en er woningen wil hebben. Dus ligt er een dik pakket met handtekeningen tegen het hotel in het gemeentehuis. De bewoners willen niet dat de gemeenteraad medewerking verleent aan de bouw van het hotel.

Maar de grond is van Boogert en hij mag er formeel meedoen wat hij wil. Dus als er onder druk van omwonenden geen hotel komt, kan de grond nog wel een paar jaar braak liggen. Boogert ziet geen brood in de bouw van woningen. Dan is het dorp verder van huis. Want wat voor zin heeft het om een dorpsplan uit te werken als dé plaats van het dorp een gapend gat blijft?

Voor- en tegenstanders van de plannen verstaan elkaar niet. Het lijkt een loopgravenoorlog te worden en wie wordt daar wijzer van? De integriteit van de dorpsraad wordt in twijfel getrokken. Dat geldt ook voor tegenstanders. Het enige dat nu soelaas kan bieden is een sterke intermediair die de partijen aan tafel kan krijgen. Niet de wethouder, want die moet uiteindelijk de knoop doorhakken met een voorstel voor de raad. Er zijn absoluut sterke personen te vinden, die er mee aan de slag kunnen. Laat dit niet door etteren. Burgh-Haamstede kan zich dit niet veroorloven. Daarvoor is het dorp te mooi. Neem dan meteen die kwestie van de verplaatsing van Albert Heijn mee. Zonder een bruggenbouwer wordt het niets.

Aad van der Wouden