Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

  Column

Versoepelen

Het is gewoon weer een gek gezicht om mensen op terrassen te zien zitten. Soms met een dekentje, maar steevast met een lach. Het is gewoon gek om spontaan een winkel in te kunnen lopen. Wat gek dat we zo snel aan een absurde situatie wennen.

Maar dat geldt ook voor de aanwezigheid van corona. In de binnenstad van Zierikzee lijkt een totale ontkenning te leven. Mensen nemen de ruimte en trekken zich van die anderhalve meter niets aan. En dan heb ik het niet alleen over Koningsdag en het pleintje Mont Maertre, waar alle regels geschonden zijn.

Laten we alsjeblieft nog even volhouden. Iedere dag hoor ik van besmettingen in de regio. En laten we niet vergeten dat er nog steeds mensen doodziek worden of zelfs overlijden. Ga eens praten met de verpleegkundigen in het buurtzorgpension.

Ik begrijp niet dat er mensen zonder mondkapje in de supermarkt lopen. Wat zouden ze willen zeggen daarmee. Na mij de zondvloed ofzo.

Daar bovenop komt nu het toeristisch seizoen op ons af. De gemeente heeft alles over zich heen laten komen vorig jaar. Nu weten we wel beter. Ik ben benieuwd of handhaving nu zichtbaarder zal zijn. Of meer bewegwijzering voor verantwoorde looproutes?

Of laten we het ons weer gebeuren?

Met de terrassen open als politiek compromis van een Haagse politiek in verwarring zijn er echt nog niet. Hou vol en respecteer elkaars anderhalve meter. Want we willen nu echt niet meer terug naar af.

Aad van der Wouden