Logo wereldregio.nl
Foto:

Weekend!

  Column

Bam! Met een grote klap sluit ik mijn laptop af, klaar met deze week! En het was een leuke! Vakantietijd brengt altijd extra aanloop op de showroom en dat is goed voor de handel. Brengt ook wisseling in het rooster, met wie werk ik samen vandaag? Collega’s met andere taken springen even bij in de verkoop en degene die het verdiend hebben zijn lekker op vakantie. Vanavond gaat de BBQ aan in de tuin, kabeljauw met zeekraal. Krabbekwaed is heerlijk, alhoewel het nu al wel wat stokkerig wordt. Later op de avond even zwemmen, een lekker wijntje ter afsluiting en op tijd naar bed. Morgen is het weer zaterdag, een gewone werkdag. Leuk zo, ik heb het naar mijn zin!

Ik ga in ieder geval vandaag de zon zien zakken in de zee.

Soms lijkt het allemaal toevallig, alsof het vanzelf zo gekomen is. Het werk, de fijne mensen om mij heen, de goede mix van werk en vrije tijd, de uitdaging in mijn hobby’s. Maar waarom zeiden ze vroeger dan; “doe maar normaal, val niet op en doe eens beter je best!” Wat jij wil kan helemaal niet! Dat heeft nog niemand ooit zo gedaan. Ondertussen staat er een landelijk netwerk en zijn we marktleider in ons vakgebied. Dus stop met te doen wat een ander van je verlangt. Weg met je twijfels, begin gewoon. Begin bijvoorbeeld vandaag gewoon eens met de zon te zien zakken in de zee! En als dan iemand zegt; “doe normaal, ga gewoon op tijd naar je bed”. Dan weet je dat je goed gaat. En nu doorpakken, sterk blijven. Kom van de bank, Netflix uit, handdoek mee en neem een duik. Dan is de zonsondergang nog mooier! 

Ik heb de zon zien zakken in de zee!

Wat wil je echt? Wat is je droom? Dit jaar is alweer half om, ga je goed? Laat je nooit vertellen dat je het niet kan. Maak een plan, vertel het rond zodat je er aan gehouden wordt en voer het uit. Iedere stap vanaf nu, is richting dat plan. Maak het concreet, stel een doel. Al kies je voor een andere job of voor de buurman, doe wat er nu moet gebeuren. Plannen voor nu of doelen voor later, als je nu alvast maar in die richting gaat bewegen. Het maakt niet uit wat de rest ervan vindt, als je maar luistert naar je hart en gewoon begint.

Mijn plan voor nu is zaterdag in ieder geval heel veel mosselen koken voor het goede doel op camping Zonnedorp in Renesse. Klinkt eenvoudig, maar ook voor vrijwilligerswerk is discipline nodig. En mijn plan voor de rest van het jaar is dat we een nieuw product gaan ontwikkelen op mijn werk. Super interessant! 

Is dat nodig? Nee!
Is dat eenvoudig? Nee!

Is het leuk? Jaaa!! Dus we gaan het gewoon doen!

Komende maanden zal ik de zon dan wel vaker zien zakken vanachter het glas van mijn kantoorraam. Maar vanavond zie ik ‘m in ieder geval zakken in de zee. Dat pakken ze niet meer af!

Jan Deurloo