Afbeelding

Cruiseschepen meren hier af

Algemeen

Steeds meer passagiers van de cruiseschepen, die onder meer bij Bruinisse afmeren, bezoeken nu het eiland. In het verleden werden de toeristen vaak direct in een bus gezet en richting bijvoorbeeld Veere gestuurd. Maar nu is het eiland in beeld bij de voornamelijk Amerikaanse bezoekers. Dankzij de Gidsendienst Zeeland, die in 2020 werd opgericht door Guusje Poot uit Zierikzee. Het bedrijf verzorgt excursies, wandelingen, (dag)tochten en programma’s-op-maat voor de vele toeristen die Schouwen-Duiveland bezoeken, maar is er ook voor de eigen inwoners en bedrijven die het eiland (nog) beter willen leren kennen.

Naast deze activiteiten begeleidt Gidsendienst Zeeland dus de excursies voor de passagiers van met name riviercruises die met hun schepen aanleggen in Bruinisse, Veere, Middelburg en Hellevoetsluis. Met bussen worden de gasten naar diverse plekken in Zeeland vervoerd waar excursies plaatsvinden. Een deel van de gasten bezoekt het Watersnoodmuseum of Deltapark Neeltje Jans, anderen maken een stadswandeling door Zierikzee, Middelburg of Veere en de durfals wagen zich aan een fietstocht over het Zeeuwse platteland met daaraan gekoppeld een bezoek aan bijvoorbeeld een kaasboerderij. 

,,Wij hopen op deze manier te stimuleren dat zij de winkels bezoeken en een mooi souvenir of een lekkernij meenemen naar hun thuisbestemming, meestal Amerika,” aldus Poot. 

www.gidsendienstzeeland.nl

Meer nieuws