De Haas, klimaatdichters
De Haas, klimaatdichters

Tweede bijeenkomst van Literair café

Algemeen

De tweede bijeenkomst van het Literair Café is zaterdag 21 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Vijfde Caisson van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Cathrien Berghout gaat in gesprek met de bioloog en klimaatdichter Pieter van de Wallen introduceert de Vlaamse Klimaatdichter met hun voorstelling. Dichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer schrijven en performen nieuw werk. Dichter-bioloog Pieter Van de Walle loodst het publiek door de wetenschap en opnieuw lopen de tekeningen en animaties van Babette Wagenvoort als een verbindende rode draad door de voorstelling. Tot slot duikt muzikant Ewout Lehoucq in zijn repertoire, op zoek naar zijn meest grondse muziek. Deze melange van poëzie, beeld, muziek en wetenschap werpt een creatieve blik op én onder de grond.

Tijdens dit café krijgen jongeren die meedoen aan de Challenge 2050 van de Zeeuwse Milieufederatie het podium om hun gedroomde toekomstvisie (en de weg er naartoe) te presenteren en de dialoog aan te gaan met de klimaatdichter en beeldend kunstenaar Berghout.

De uitgeefster van Uitgeverij Het Moet overhandigt het eerste exemplaar van de bundel Recht van Overpad aan wethouder Jacqueline van Burg.

De middag begint met een door De Baaierd gesponsorde uitvoering van een ‘miniproductie’: het gedicht Dorstlesser Rijn op muziek gezet en op de piano uitgevoerd door Jasper de Bock. Aanmelden kan via de website van het watersnoodmuseum.

Meer nieuws