Een superlange tafel wordt neergezet op het Havenplateau om zeker duizend mensen aan tafel te krijgen.
Een superlange tafel wordt neergezet op het Havenplateau om zeker duizend mensen aan tafel te krijgen.

Bru gaat voor langste mosseltafel

Algemeen

Bruinisse maakt zich op voor een mosselfeest. Op zaterdag 16 september zullen mosselliefhebbers door heel Nederland de gelegenheid hebben om te genieten van Zeeuwse mosselen, terwijl deze zeevruchten de hoofdrol spelen tijdens de Mosseltour, georganiseerd door Aquamossel-Triton. De Mosseltour bereikt zijn hoogtepunt in Bruinisse, waar Aquamossel-Triton als hoofdsponsor zal deelnemen aan een bijzonder evenement - ‘s werelds langste mosseltafel.

Burgemeester Jack van der Hoek en Miss Visserij 2023, Fréderique Padmos, openen de Guinness wereldrecordpoging voor ‘s werelds langste mosseltafel. Minimaal duizend mensen zullen plaatsnemen aan deze indrukwekkende tafel, die langs de haven van Bruinisse is opgebouwd. 

Het doel is om iedereen op hetzelfde moment te laten genieten van gekookte Zeeuwse mosselen. Een deskundig team van officials zal toezien op een eerlijke recordpoging en beslissen over het al dan niet slagen ervan. Naast de lokale bevolking kunnen geïnteresseerden die willen deelnemen aan deze recordpoging een toegangsticket aanschaffen.

Na de mosseltafel begint het BRUzzz Nazomerfestival, een sfeervol evenement gewijd aan Zeeuwse Zilte Zaligheden, waaronder mosselen, oesters, scheermessen, en meer. Het festival wordt afgesloten met een muziekspektakel, met optredens tot 23.30 uur van The Beggars, Convoi Exceptional, AAD (Adriaan van den Berg), Smelly Kitchen en DJ Henk. De festiviteiten starten om 15.30 uur met een mossel opensteekwedstrijd.

Dit jaar viert Bruinisse het Nazomerfestival in grandeur, aangezien het dorp 555 jaar bestaat. Op donderdagavond 14 september trapt het evenement af met een speciale filmvoorstelling voor de ouderen getiteld ‘Bru zoals het was’. Op vrijdagavond 15 september kunnen jongeren vanaf 14 jaar feesten met de ‘Fout & Stout Feestmachine’ en ‘Really Riley’ in jeugdsoos De Pul (toegang gratis). Op dezelfde avond wordt er ook een pubquiz gehouden in het dorpshuis. Wie weet het meest over 555 jaar Bruinisse?

Voor meer informatie over de Mosseltour en het BRUzzz Nazomerfestival, kunt u terecht op de officiële website van Bruinisse.

Tickets zijn nog, zo lang de voorraad strekt, tot 16 september in Bruinisse verkrijgbaar bij de infobalie van Marketplaza, Restaurant Storm, BRU17 en Restaurant De Meeuw. Volg alle info op de Facebookpagina: BRUzzznazomerfestival

Meer nieuws