Afbeelding

YourSurprise wil de hoogte in

Algemeen

Als de gemeenteraad deze maand instemt met het nieuwe bestemmingsplan, kan YourSurprise in Zierikzee in de toekomst maar liefst twintig meter de lucht in bouwen. Maandagavond staat de wijziging op de agenda van de commissie ruimte en economie.

Andre Flikweert van het CDA heeft daar inmiddels vragen over gesteld. Hij zegt niet op voorhand tegen te zijn, maar wil wel dat er door de politiek goed over nagedacht gaat worden. YourSurprise staat aan de entree van de stad. Wethouder Jacqueline van Burg maakt zich er geen zorgen over, zo schrijft ze het CDA. ‘’Het stadssilhouet blijft nog steeds zichtbaar. Wij achten dit acceptabel, ook mede gelet op eerdere besprekingen die met het bedrijf zijn gevoerd over bedrijfsuitbreiding. Wij achten het van belang het bedrijf ook te kunnen faciliteren.’’

YourSurprise-directeur Gerbrand Verton zegt dat de bouwplannen nog niet concreet zijn, maar dat er wel over deze hoogte gesproken wordt. ‘’De komende drie, vier jaar kunnen we zeker vooruit. We hebben de extra grond in 2018 gekocht omdat we ook over een termijn van vijftien jaar moeten kunnen nadenken.” Het pand van het bedrijf is nu negen meter hoog.

Meer nieuws