Huib Oosterhuis
Huib Oosterhuis

Oosterhuis centraal tijdens dienst in Bru

Algemeen

Vanwege het overlijden van de bekende Nederlandse theoloog en dichter Huub Oosterhuis wordt aanstaande zondag 16 april een speciale dienst in de Gereformeerde Kerk van Bruinisse georganiseerd waarin uitsluitend liederen van Oosterhuis zullen worden gezongen. Voorgangers zijn ds. Josée van de Putte en dr. Mar van der Veer, muzikale medewerking wordt verleend door het vocaal ensemble Waisisi en leden van het koor Con Spirito. Het thema van de dienst zal zijn ‘Dan zal ik leven’.

Oosterhuis stierf op de Eerste Paasdag. In veel liederen komt de thematiek van ‘opstanding’ en ‘toekomst’ voor. Deze gedachten resoneren in de overdenking die niet zozeer een herdenking van Oosterhuis zal zijn maar een bezinning over wat de opstanding van Christus te maken heeft met ons opstaan. Josée van de Putte neemt de liturgie voor haar rekening die ook vooral zal bestaan uit de teksten die Oosterhuis schreef. Mar van der Veer leidt het koor en zorgt voor de overdenking.

Veel bekende bewerkingen zullen door de koren worden uitgevoerd, maar ook de gemeente wordt actief betrokken in de prachtige bewerkingen van Antoine Oomen, Bernard Huijbers en Tom Lowenthal. Te denken valt aan ‘Ken je mij?’ bekend geworden door Trijntje Oosterhuis, ‘Omdat Gij het zijt, groter dan ons hart’, ‘Het lied van de steppe’, ‘Veel te laat heb ik jou lief gekregen’, ‘Dan zal ik leven’ en andere liederen. Deze liederen zijn alle ontstaan in de Amsterdamse studentenecclesia en hebben zelfs in het buitenland een weg gevonden. Verdere muzikale medewerking is van Esther van der Schee, klarinet en Rianne van der Schee, dwarsluit.

De Gereformeerde Kerk is het ‘kerkje onder d’n diek’. Parkeren kan men het beste bij de haven. De dienst begint om 10.00 uur.

Meer nieuws