Afbeelding

Ondernemers willen ‘Stop en Shop’

Algemeen

De ondernemers van Zierikzee willen met de gemeente rond de tafel om te spreken over een verdere verfijning van het parkeerbeleid. Het principe ‘Stop en Shop’ bijvoorbeeld biedt mensen die slecht ter been zij toch de kans de stad te bezoeken.

Het idee is neergelegd bij wethouder Ankie Smit (verkeer) en die zegt bereid te zijn hierover na te willen denken. Er zijn al tal vcan maatregelen genomen om het verkeer in de binnenstad terug te dringen. ‘’ De praktijk leert dagelijks dat er vraagstukken overblijven. Hoe goed het nieuwe gemeentelijke parkeerbeleid ook is bedoeld, het behoeft maatwerk. De Ondernemersvereniging InZierikzee participeert in diverse werkgroepen van de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze klankbordgroepen hebben onder meer betrekking op verkeersveiligheid, het parkeerbeleid, het autovrij maken van het winkelcentrum en de toegankelijkheid van Zierikzee,” zo schrijft ondernemersvereniging InZzee aan de wethouder.

Bezoekers van de stad kunnen al vier uur parkeren, maar het is nog steeds onduidelijk hoe en wat. Er moet dus betere communicatie komen. 

Anders is het met mensen die niet ver kunnen lopen. Het probleem van de toegankelijkheid is niet exclusief voor Zierikzee. De gemeente zou bijvoorbeeld eens contact kunnen opnemen met hun collega’s uit Rotterdam of Hattem. Laatst genoemde – heel vergelijkbaar met de situatie in het monumentale centrum van Zierikzee – heeft voor het genoemde probleem, volgens de ondernemers, een ‘zeer sympathieke oplossing’. In Hattem zijn diverse speciale parkeerplekken, ´Stop en Shop´ genoemd. Deze parkeerplaatsen zijn handig om iemand die slecht ter been is nabij de winkels en terrassen af te zetten of weer op te halen. De ondernemers gaan in overleg met de ambtenaren hierover.

Meer nieuws