Afbeelding

Twee ‘ongelooflijk, mooie goals’ Westerink vellen WIK’57

Algemeen

Net als het eerste duel tussen WIK’57 en Westhoek, dat in Burgh-Haamstede in 1-1, was de return, zaterdag op Kerkwerve, niet bijster interessant.

Het grootste verschil was dat de wedstrijd nu wel een winnaar opleverde en dat dit geschiedde door toedoen van Westhoek-speler Delano Westerink.”We hebben niet terecht verloren”, vond WIK’57-trainer Danny Magito. “Het waren twee aan elkaar gewaagde ploegen met maar heel weinig doelkansen. Wij vielen aan en kregen wat halve kansen maar werken niet gelukkig af.” Westerink vond de zege wel terecht.”Uiteindelijk wel. Het was een zware pot die alle kanten op kon gaan. De eerste goal was een bevrijding voor ons, maar ook na die goal kon alles nog gebeuren.”
Uiteindelijk ging de wedstrijd de kant van Westhoek op. Met Westerink in een absolute hoofdrol. De eerste krulde de spits met buitenkant rechts vanaf twintig meter over WIK’57-doelman Lorenzo Weijers heen: 0-1 een klein kwartier voor tijd. Zes minuten later scoorde Westerink de mooiste goal van dit weekeinde op de Zeeuwse velden. Vanaf de middenlijn verschalkte hij Weijers opnieuw. “Ja, ik heb daar een oogje voor. Tegen Fios had ik ook ongeveer zo’n goal. Nu zag ik Lorenzo zo rond de zestien meter staan. Ik dacht: ik leg ‘m er gewoon over heen.” Dat deed hij. Met heel veel succes: 0-2. Magito: “Het waren twee ongelooflijk, mooie goals”. 

Meer nieuws