Opname van passant
Opname van passant

Brand bij Brouwersdam onder controle

Algemeen

Bij de Brouwersdam is vanmiddag brand ontstaan. De brand is inmiddels onder controle.

Door onbekende oorzaak zijn de bossages in brand gevlogen. Meer bijzonderheden volgen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt nu: ‘’In verband met de droogte, het risico op uitbreiding en de overlast van de rook richting de camping de Punt schaalt de brand op naar GRIP-1.’’ Er zijn meerdere brandweerwagens ter plaatse. Het publiek wordt nadrukkelijk gevraagd weg te blijven. Er wordt extra personeel ingezet voor de waterwinning.

De brand is zich aan het uitbreiden; er is veel blusmaterieel onderweg. In verband met de gedeeltelijke ontruiming van het vakantiepark Eco de Punt hebben de hulpdiensten GRIP-2 afgekondigd.

Om voldoende bluswater te krijgen zijn vier dompelpompen gealarmeerd. Deze leveren 7000 l/min. Er is veel bluswater ter plaatse nodig. Ook een blushelikopter van defensie is gealarmeerd. Bewoners van het vakantiepark worden opgevangen in de sporthal aan de Dorpstienden-Ouddorp. De N57 is tussen Port Zélande en Ouddorp dicht. Het vakantiepark Eco de Punt hoeft niet ontruimd te worden; het park is bereikbaar en te verlaten. De N57 is nog steeds afgesloten maar levert op dit moment geen lange files of problemen op. Over enkele ogenblikken zal ook de blushelikopter van defensie gaan ondersteunen met het blussen (bericht 19.30 uur)

20.08 uur Het vakantiepark Eco de Punt hoeft niet ontruimd te worden; het park is bereikbaar en te verlaten. De N57 is nog steeds afgesloten maar levert op dit moment geen lange files of problemen op.

22.30 uur Brand onder controle

De exacte locatie, aangegeven dor de VeiligheidsRegio

Meer nieuws