Afbeelding

,,Gemeente wees flexibel en zorg voor woningen”

Algemeen

Jack van der Werf uit Oosterland heeft tijdens een ondernemersbijeenkomst zijn boek ‘Strategie in het echt’ overhandigd aan wethouder Daniël Joppe (CDA). Van der Werf heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en draagt zijn kennis graag over op collega-ondernemers. Dat deed hij tijdens een bijeenkomst in het pand van Your Surprise. Met een boodschap voor de wethouder.

Joppe heeft economische zaken in zijn portefeuille. Althans nog even want na de verkiezingen ligt alles weer open. Van der Werf had ondernemers bevraagd op hun wensen aan het adres van de gemeente. De boodschap was duidelijk. Minder belastingen, een betere infrastructuur, flexibele dienstverlening en op nummer één meer woningen. Nou dat hebben alle partijen beloofd in verkiezingstijd, dus wat er op dat terrein nog misgaan. 

Van der Werf zoomde in op een onderdeel van het leiden van een bedrijf: strategisch management. Wat is de missie en de visie van de onderneming en minstens zo belangrijk, hoe wordt die missie ook de missie van je werknemers? Zeker wanneer een onderneming wat groter wordt. Van der Werf heeft daarvoor schema’s ontwikkeld, zodat het in zijn beleving geen abstracte discussie, maar heel concreet wordt. ,,Er zijn modellen voor’’, hield hij zijn toehoorders voor. 

Minstens zo belangrijk is dat de missie van een bedrijf flexibel kan zijn. Zeker in een veranderende markt en de energietransitie waarin de samenleving nu zit. Dat mee veranderen is niet vanzelfsprekend, getuige de voorbeelden van Van der Werf.

Het boek is eind 2020 uitgebracht door uitgeverij Scriptum, maar de publiciteit heeft wat stilgelegen door corona. Het boek is online te bestellen op hun website www.Scriptum.nl of op www.managementboek.nl 

Meer nieuws