Afbeelding

Jeu de Boules baan Renesse geopend

Algemeen

Op de hoek van de Zeeanemoonweg en de Zeedahliaweg in Renesse is een Jeu de Boules baan in gebruik genomen. Na het doorknippen van het lint, speelde wethouder Jacqueline van Burg (Leefbaar) het eerste spel tegen initiatiefneemster Ida Knol. 

Haar idee om sociale contacten te bevorderen door een plek te creëren waar de saamhorigheid van bewoners wordt vergroot, werd omarmd door Myriam Sels van de dorpsraad Renesse. Na het vinden van financiële middelen, onder andere bij de Stichting Nico Job Beije, duurde het even voor de plannen werden uitgevoerd. Na een openbare Dorpsraad-vergadering waar Wethouder Van Burg aanwezig was, heeft zij snel de laatste zaken geregeld, zodat de baan werd aangelegd.  

Onder ruime belangstelling van belangstellenden en omwonenden werden ballensets voor de Renessenaren overhandigd aan Janet Leeuwe, beheerder van het Dorpshuis, en Riet de Feiter als afgevaardigde van de soos in Renesse.  Beheerder Hans Knol kijkt uit naar de mensen die op deze plek samenkomen om een balletje te gooien of gezellig een praatje te maken. Voor de regels en laatste informatie heeft hij een website gemaakt: https://knolhd.home.xs4all.nl/

Meer nieuws