Logo wereldregio.nl
Foto: HV Zeeland

Traumaheli in Zierikzee en Sirjansland

Traumateams uit Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam zijn op Oudjaarsdag opgeroepen voor in totaal vijf verschillende medische incidenten. In geen van de gevallen kwam de helikopter daadwerkelijk ter plekke bij de incidentlocatie.

De eerste melding kwam rond 11.45 uur vanuit een flatgebouw aan de Johan Adriaen van de Perrestraat in Middelburg. Hiervoor werd de helikopter uit Rotterdam opgeroepen. Vanuit Kwadendamme kwam rond 17.15 uur een melding binnen vanaf de Quistkostsedijk. De opgeroepen helikopter uit Amsterdam kwam niet meer ter plekke, de ambulancedienst heeft de persoon naar het ziekenhuis gebracht.

In Terhole was het rond 19.45 uur raak in de Hoofstraat. Voor dit incident werd de helikopter uit Nijmegen opgeroepen. Deze vloog lang door richting Zeeland maar op de provinciegrens werd de inzet gecanceld. Volgens de politie was hier sprake van een melding van een reanimatie.

Kort voor 22.00 uur werd het traumateam uit Rotterdam opgepiept voor een melding bij de Schouwenbank in Zierikzee. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even later, rond 22.25 uur, werd een medische noodsituatie gemeld in een woning aan de Dillingsweg in Sirjansland. In eerste instantie werd hiervoor de Amsterdamse traumahelikopter opgeroepen maar later werd de Rotterdamse helikopter gevraagd de melding over te nemen. De patiënt werd door de ambulancedienst meegenomen maar hierna zou nog wel een rendez-vous hebben plaatsgevonden buiten Zeeland. (HV Zeeland)