Afbeelding
Foto:Marieke Mandemaker

Open brief burgemeester over corona

Algemeen

Beste Schouwen-Duivelanders,

Een unieke zomer zit er op. Ondanks alle beperkingen wisten velen ons eiland te vinden. Daardoor werd het seizoen voor veel ondernemers alsnog redelijk tot goed, of wist men verliezen te beperken. Voor sommige ondernemers liep het minder goed af en dat gold ook voor sommige eilanders. Zij werden ziek of overleden.

Het Coronavirus is dus niet te onderschatten! Álle reden om vóór elkaar, voor onze kwetsbaren en allen die voor u klaarstaan in de zorg, de winkels en bedrijven, vast te houden aan naleving van de Coronaregels. U hebt hierin vooral zélf een verantwoordelijkheid en keuze. Als het ergens naar verwachting druk is: moet ik er heen of blijf ik weg? Kan ik op een ander tijdstip? Mijn complimenten voor allen die dagelijks zo bewust met die naleving bezig zijn!

En het is nodig, zo blijkt deze week. Verslapping van de naleving leidde tot hogere besmettingscijfers. Daarom nu een forse aanscherping van de maatregelen. Voor ons kan dit als ‘onrechtvaardig’ voelen omdat wij het hier goed doen. Maar daarin schuilt ook het gevaar. Met de herfstvakantie in aantocht kan het effect ontstaan dat men hier naar toe komt omdat het ‘veilig’ is. Als men dan in vakantiesfeer losser met de regels omgaat, blijft ook hier het risico groot. Aangescherpte regels zijn daarom noodzakelijk. Het is een nieuwe tegenslag voor onze horeca, sportclubs, belangrijke samenkomsten als huwelijken en uitvaarten, voor evenementen en uw thuissituatie, dat snap ik goed. Daar waar het u treft wens ik u daar sterkte mee. Ik zal mij ervoor inzetten mogelijk te laten zijn wat redelijkerwijs mogelijk kan zijn en onduidelijkheden in de regelgeving te verduidelijken. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Ik reken op u. Houd vol. Zodat we gezond blíjven en onze economie draaiende houden!

Jack van der Hoek,

burgemeester

Meer nieuws