Negen medailles Delta Sport bij eerste open ZK freerunnen

Actueel SD

De eerste open Zeeuwse freerunkampioenschappen van GV Delta Sport leverde negen medailles op voor de organiserende club waarbij Sander Verweij van Delta Sport in de categorie speed (12-15 jaar) het goud won.

Hij was de snelste over het parcours (speed) met 11.83 seconden en liet daarmee de twee freerunners Sjoerd Rensema en Tanqui van Schingen uit Den Haag achter zich. Bij de heren 16+ speed was er goud voor Loek van Geffen uit Vlissingen, maar ook lid van Delta Sport. Zijn broer Jelles pakte op dit onderdeel een bronzen plak. Bij de categorie 8-11 jaar verdiende Lucas Verkerke zilver en brons ging naar Jip Brest van Kempen. Bij de dames scoorde Amber van Klinken (12-15 jaar) een mooie zilveren medaille tussen de Hagenaars Noa Diorgina Man (eerste) en Ella Bruinink (derde) In de styl-categorie (8-11 jaar) verbaasde Delta Sporter Jip Brest van Kempen met een zilveren medaille nadat hij prachtige oefeningen liet zien op verhoogde obstakels. Bij de styl 12-15 jaar was het een gehele Haagse podium waar Delta Sporter Aron Bart op een vijfde plaats eindigde. Amber van Klinken (12-15 jaar) pakte een bronzen plak en bij de heren 16+ pakte Loek van Geffen zijn tweede medaille met een derde plaats. De eerste en tweede plaats ging naar Corné Lock en Bert Moerdijk uit Goes.