Jansen ziet geen ploeg die voor laatste kans gaat
Jansen ziet geen ploeg die voor laatste kans gaat wereldregio.nl

Het was mat, het was rommelig en het vizier van de handballers van Delta Sport/EOC stond verre van op scherp. In de stand verandert overigens niets: de ploeg kan zich in theorie nog steeds handhaven. Naar de woorden van de gelaten Delta Sport/EOC-trainer John Jansen luisterend, was het eigenlijk ontluisterend wat de beste Zeeuwse formatie zondag in Laco sportcentrum liet zien. ,,Ik heb vandaag geen ploeg gezien die voor haar laatste kans gaat", aldus de Middelburgse coach waarna hij de cijfertjes erbij haalden. ,,In de eerste negentien wedstrijden hebben we zes punten gehaald en dan zouden we nu zes punten uit de laatste drie duels moeten halen. Dat is een utopie." Delta Sport/EOC verloor zondag met 20-26 (10-15) van het uitgespeelde Quintus 3. De thuisploeg was vooral in verdedigend opzicht het spoor in de eerste helft kwijt omdat het de zwaar geblesseerde Koen de Bruijn moest missen. ,,En we leden voor het niveau van de tweede divisie onnodig veel balverlies." Tegen het einde van de eerste helft kwam Delta Sport/EOC er wel beter in toen ze aanhaakte met 10-11, maar nog voor rust sprintte Quintus 3 naar 10-15. Deze marge kwam voor de uitspelende ploeg na rust in Zierikzee niet meer in gevaar. Delta Sport/EOC had het nog wel wat spannender kunnen maken maar teveel spelers faalde één op één met de Quintus 3-doelman te opzichtig.