Schouwen-Duiveland heeft 'zeer schone stranden'
Schouwen-Duiveland heeft 'zeer schone stranden'

Schouwen-Duiveland heeft 'zeer schone stranden'

Algemeen

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft voor haar stranden aan de Brouwersdam, Burgh-Haamstede, Renesse en Westenschouwen opnieuw het predicaat ’zeer schoon strand’ gekregen.

De verkiezing werd voor de 15e keer door Stichting Nederland Schoon georganiseerd. Wethouder Jacqueline van Burg nam het predicaat in ontvangst bij Beachclub Perry’s, eerder dit jaar verkozen tot schoonste strandpaviljoen. Wethouder Van Burg: ,,Het strand is één van de belangrijkste visitekaartjes voor vakantie-eiland Schouwen-Duiveland. De gemeente zet zich samen met haar partners dagelijks in om ervoor te zorgen dat het er prettig verblijven en recreëren is. Ik ben trots op dit resultaat en zie het als een belangrijke erkenning van onze inzet’’.

De schoonste strand verkiezing is een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon waarbij ANWB-inspecteurs en strandbezoekers het schoonste strand per provincie en het schoonste strand van Nederland kiezen. De inspecteurs beoordelen aan de hand van inspecties en strandbezoekers kunnen stemmen op één van de vijftig badplaatsen verspreid over de vier kustprovincies: Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland en Friesland. Er is één winnaar per provincie en één landelijke winnaar. Daarnaast krijgen de schoonste stranden een 4-sterrenplaquette.

Meer nieuws