Kerkhove naar kwartfinale WTA: beste prestatie ooit (update)

Lesley Kerkhove heeft in Kuala Lumpur haar beste prestatie ooit neergezet: ze bereikte woensdag de laatste acht van een WTA-toernooi.

De 25-jarige geboren Zierikzeese plaatste zich ten koste van de Sabina Sharipova in twee bedrijven: 6-4 6-4. Makkelijk ging het zeker niet tegen de Oezbeekse nummer 155 van de wereld, die ze half december in Dubai ook had verslagen (6-2 6-3). Een dag na haar sensationele zege op de Belgische Elise Mertens (WTA 69) keek Kerkhove (foto) in de eerste set tegen een 1-4-achterstand aan. De Schouwse tennisster liet zich niet van de wijs brengen en pakte vijf games op rij. In de tweede set 'scoorde' ze een vroege break en serveerde de wedstrijd bij een 5-4-voorsprong op love uit. Kerkhove zelf vindt deze kwartfinale ook haar beste prestatie ooit. Toch staart ze zich daar niet blind op. ,,Ik ben heel erg blij met de manier waarop ik speel", appt ze vanuit Maleisië. Voor een plaats in de halve finale speelt Kerkhove niet tegen de als eerste geplaatste Svitolina, die vanwege een blessure niet heeft kunnen spelen tegen Nao Hibino. Derhalve is de Japanse nummer 106 van de wereld nu de tegenstander van Kerkhove die zelf 195e staat. Wat de uitslag ook wordt, nu is al zeker dat Kerkhove maandag haar hoogste positie ooit op de wereldranglijst bereikt. Ze stond vorig jaar een 169e. Deze positie gaat de tennisster verbeteren.