Hele zure druiven voor knap voetballend MZC'11

Met een punt schiet MZC'11 in het seizoen 2016/2017 bijzonder weinig op, maar voor het (goede) gevoel van de spelers en het behalen van een punt was het tegen Oranje Wit meer dan verdiend geweest.

De 1-2-nederlaag, tot stand gekomen in de laatste en 92e minuut, kwam mogelijk niet zo hard aan als anders in een seizoen waarin verliezen bijna gemeengoed voor de Zierikzeese formatie is geworden, maar was wel volkomen onverdiend. Daarin zat 'm vooral de pijn na afloop. ,,We waren de betere ploeg", vond de ervaren Corné Schilperoort, die samen met youngster Rody Vermue het verdedigingshart van MZC'11 vormde. ,,We hebben niets weggegeven en genoeg kansen gehad. Maar het was elke keer net niet, ballen voorlangs en zo. En dan komt de bekende voetbalwet", lacht Schilperoort als een boer met kiespijn doelend op de zeer late en onterechte tegentreffer van Oranje Wit dat op de openingsdag van de competitie de tegenstander van zaterdag met 3-0 de baas was. Het klinkt gek na de zoveelste nederlaag maar MZC'11 was verre van de mindere van Oranje Wit en toonde moed en kracht de goede lijn van voor de winterstop - twee gelijke spelen tegen Oude Maas en Heinenoord - te willen doortrekken. Schilperoort: ,,We zijn met een goed gevoel de winterstop ingegaan. Die wedstrijden hadden we eigenlijk moeten winnen. Dat waren ook goede ploegen. Nu ook weer. We hadden hier gewoon moeten winnen". MZC'11 liet zich allerminst uit het veld slaan. Integendeel, het zat niet meteen in zak en as na de 0-1 in de dertiende minuut want vijf minuten later had Ingmar Quist beide elftallen weer op gelijke hoogte gebracht. In de laatste vijf minuten kreeg MZC'11 twee goede kansen, waaronder eentje van Ramon Janson op de paal, maar had Oranje Wit ook de 1-2 kunnen maken. Afgaand op de mogelijkheden en kansen die MZC'11 in de tweede helft kreeg, was een driepunter - op het gevaar af in herhaling te vallen - simpelweg terecht geweest. Nadat Oranje Wit een kopbal net naast mikte, waren Janson, Schilperoort, Sofyan Azzagari, Quist en weer Janson kansrijk om er meer van te maken. Met name de mogelijkheid van Quist leek 'm te worden. Een uitgekiend lobje over de doelman leek een doelpunt te gaan worden. De vingertoppen van de Oranje Wit-goalie tikten de bal tot ontsteltenis van alle MZC'11-aanhangers nog net over de laat. En dus leek een derde gelijkspel op rij het deel van MZC'11 te worden. Leek, want de afloop is reeds beschreven. Het besef dat een punt heel erg dichtbij was, deed Schilperoort toch nog tot tevredenheid stemmen. ,,Op zich komen we met een goed gevoel uit deze wedstrijd want we voetbalden goed."