Logo wereldregio.nl

Hospice mobiliseert bedrijfsleven voor steun

Het hospice Kaaskenshuis in Zierikzee verwacht door de vergrijzing en de goede naam van het hospice de komende jaren beduidend meer bewoners.

Om het financieel gezond te houden is een geldinzameling gestart.Mensen die de laatste periode van hun leven in het hospice doorbrengen betalen daar vaak via hun verzekering voor. Toch moet de organisatie daarnaast jaarlijks €50.000 bij elkaar sprokkelen. Na tien jaar spreekt voorzitter Lianne Holty-van der Wekken van ‘financieel rustig vaarwater’.

Het hospice heeft er vele jaren over gedaan om te komen waar het nu staat. Periodes, waarin nauwelijks belangstelling bestond voor het huis, hebben plaats gemaakt voor meer tijdelijke bewoners. En Holty verwacht dus een toename.

Deze week zijn er 350 bedrijven op het eiland aangeschreven om het jubileumjaar aan te grijpen in de buidel te tasten. Onderdeel is een club van 100; bedrijven en particulieren die zich voor €100 per jaar verbinden aan het hospice. Daarnaast zijn er vanaf dag één veel donateurs en gezelschappen en kerken die geld inzamelen voor het hospice.

Overigens komt er dit jaar een jubileumboek uit, dat geschreven wordt door Laura van der Voorde, initiatiefneemster van het hospice. Het eerste exemplaar is voor burgemeester Gerard Rabelink, die het op 1 oktober in ontvangst neemt in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. Daar staat het hospice voor alle betrokken stil bij het jubileum. Wie het hospice wil steunen kan mailen met jubileum@kaaskenshuis.nl of bellen met 06-53203577 (Jaap Schoof).