Drie cheques na zeilwedstrijd Tafelronde
Drie cheques na zeilwedstrijd Tafelronde

Drie cheques na zeilwedstrijd Tafelronde

Algemeen

Het Tafelronde zeilevenement de Table Trophy heeft €5.250 opgebracht.Elk jaar organiseert Ronde Tafel 39 Schouwen-Duiveland een onofficiële zeilrace voor het goede doel. Ronde Tafel 39 hoort bij de Nederlandse Tafelronde en is een serviceclub met 'jonge' mannen onder 40 jaar. Vanuit de nieuwe jachthaven van Bruinisse voeren rond twee uur tien sportieve zeilschepen uit voor twee rondes rond de Mosselbank. Door de zwakke wind werden de schippers uitgedaagd om alles uit hun schip te halen en hun onervaren matrozen optimaal in te zetten. Drie uur later werd de winnaars Leo en Marianne Hoogerheide met matrozen van Team Rouss de prachtige wisselbokaal overhandigd.

De drie goede doelen, de Cystic Fibrosis Stichting, de door oud-tafelaars opgezette stichting Jesu Kukhanya Carepoint en Stichting Leergeld Oosterschelde kregen alledrie een check van 1.750 euro uitgereikt.

De tafel op Schouwen-Duiveland bestaat sinds 1952 en is één van de oudste tafels van Nederland. De achtergrond en bezigheden van de leden van de tafel verschillen, maar de leden hebben één ding gemeen; ze willen iets betekenen voor de gemeenschap waar ze wonen. En kennisdeling en gezelligheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Meer nieuws