Start sloop woningen Ouwerkerk

Algemeen

Vier woningen aan de Phoenixstraat in Ouwerkerk voldoen niet meer aan de eisen die door (toekomstige) huurders mogen worden gesteld.Daarom heeft Zeeuwland besloten om deze woningen af te breken. Dat gebeurt vanaf vandaag, maandag. De vrijgekomen grond is te koop aangeboden aan de eigenaren van de aangrenzende percelen.

In 2015 is Zeeuwland het gesprek aan gegaan met omwonenden en dorpsraad om een invulling te geven aan de vrijkomende percelen. Zeeuwland wilde namelijk geen nieuwbouw terugbouwen, omdat de grootte van het perceel niet voldoet om geschikte woningbouw te realiseren. Ook merkt de woningcorporatie dat haar woningen in bepaalde dorpen lastiger te verhuren zijn.

Er is een werkgroep opgericht om mee te denken met de invulling van de vrijkomende percelen. Uiteindelijk is besloten om de grond te verkopen aan de eigenaren van de belendende percelen. Zeeuwland is momenteel in de afrondende fase hiervan. In het kader van Provinciale Impuls Wonen heeft Zeeuwland een subsidie van € 40.000 gekregen. Deze subsidie krijgt de corporatie, omdat zij oude versleten woningen onttrekt aan de bestaande woningvoorraad.

Meer nieuws