Wie weet er meer over paneel voor Daniel?'
Wie weet er meer over paneel voor Daniel?'

Wie weet er meer over paneel voor Daniel?'

Algemeen

Afgelopen maandag zou Daniel van Vliet 22 jaar geworden zijn.Ware het niet dat hij op 4 augustus van dit jaar op pad ging en drie dagen later in de Zierikzeese gracht werd gevonden. Zijn ouders Chris en Irma van Vliet zitten nog vol met vragen. Over het hoe en waarom, maar ook wie kort nadat Daniel is gevonden een houten paneel heeft geplaatst ter nagedachtenis. ,,We zijn zo benieuwd wat de maker ermee bedoelde,” vertelt moeder Irma.

De verdwijning van Daniel heeft de gemoederen erg bezig gehouden in Zierikzee en daarbuiten. Een opgewekte jongen, die graag met vrienden op pad ging, een biertje dronk, hard werkte en nog in april van dit jaar officieel van zijn liefde aan God getuigde. Tot vreugde van zijn ouders, die actief zijn binnen de Christengemeente.

Daniel ging dinsdag het huis uit, maar kwam ’s avonds niet naar huis. De politie pakte het al snel op tot tevredenheid van zijn ouders. Toch zou het tot vrijdag duren voordat het stoffelijk overschot van de jongen gevonden werd in het water langs de Grachtweg.

Wat volgde waren dagen van ongeloof en verdriet. En vragen, veel vragen, die tot op de dag van vandaag nog niet beantwoord zijn. De achterblijvers in het gezin van Daniel putten kracht uit het geloof in God. ,,Natuurlijk is er de pijn en het verdriet. Maar het heeft ons nog dichter bij God gebracht,” vertelt Chris. Dat geeft troost en dat geldt ook voor de support die ze vanuit de Christengemeente ontvangen. ,,Met zijn verjaardag gingen we naar het graf. Om even alleen te zijn. Er waren veel mensen en dat was goed,” aldus Irma.

Daniel leeft voort in de gedachten van alle mensen die hem hebben gekend. En terwijl zijn familie het verlies een plek probeert te geven, wordt er ook gezocht naar antwoorden. Door met mensen te praten. Maar ook door bij het Openbaar Ministerie het dossier op te vragen. ,,We willen weten wat er is gedaan en wat niet,” aldus Irma. Ook is er een deskundige ingeschakeld, die misschien de doorweekte mobiele telefoon van Daniel nog kan uitlezen. Misschien dat het nog vragen kan beantwoorden.

,,En misschien zijn er nog mensen, getuigen misschien, die nu wel iets kunnen vertellen,” stelt Chris. Wie de maker van het paneel is of kent en wie misschien nu – goed twee maanden later – nog iets kan vertellen kan zich melden. Niet weten wat er met je zoon is gebeurd, is ondraaglijk. En alle denkbare informatie is dus welkom.

Meer nieuws