Elke stap telt start in kantine van DFS
Elke stap telt start in kantine van DFS

Elke stap telt start in kantine van DFS

Algemeen

Het project Elke stap telt gaat donderdag 1 oktober weer van start in Burgh-Haamstede.‘Elke Stap Telt’ is een laagdrempelig wandeltrainingsprogramma voor 55-plussers waarbij het opbouwen van de conditie en het stimuleren van sociale contacten centraal staan. Het is een unieke combinatie van sportiviteit, voorlichting en gezelligheid.

Het totale programma duurt twaalf weken en richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve 55-plussers. Dankzij de verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is ‘Elke Stap Telt’ ook geschikt voor sportieve 55-plussers. Elke deelnemer wandelt op zijn of haar eigen niveau. De conditie verbeteren, nieuwe sociale contacten leggen, kennis opdoen over een gezonde, vitale en actieve leefstijl en doorstromen naar een regulier aanbod, zoals bijvoorbeeld wandelen (sv DFS) of Nordic Walking (sv DFS). Dit zijn in het kort de belangrijkste doelen van ‘Elke Stap Telt’.

Het wandeltrainingsprogramma bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Tijdens het startmoment wordt er een wandeltest afgenomen met behulp van een stappenteller. Op basis van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. Het opbouwprogramma bestaat uit een wekelijks wandelschema waarin staat hoeveel stappen er per dag gezet moeten worden.

De bijeenkomsten bestaan uit een groepswandeling, groepsgesprek en/of voorlichting. In minimaal drie bijeenkomsten wordt voorlichting gegeven door externe deskundigen.

Tijdens het slotmoment wordt de wandeltest opnieuw afgenomen, zodat in kaart kan worden gebracht of de conditie van de deelnemers is verbeterd. Ook kan men zich inschrijven voor wekelijkse reguliere activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen (sv DFS) of Nordic Walking (sv DFS) die al reeds bestaan.

Hoe ziet het programma er uit? Donderdag 1 oktober van 09.30-11.30 uur In kantine sv DFS STARTMOMENT: Instaptest / 0-meting.

Donderdag 08-10 t/m donderdag 10-12 vanaf kantine sv DFS Wandelbijeenkomsten Elke Stap Telt, Wandelen, Nordic Walking

Donderdag 17 december In kantine sv DFS SLOTMOMENT: Nogmaals instaptest (nameting). Inschrijven reguliere activiteiten als bijvoorbeeld wandelen (sv DFS) of Nordic Walking (sv DFS). Vragen, interesse of aanmelden? Dit kan via het e-mailadres van het sportdorpteam Burgh-Haamstede: i.kasius@fysioforyou.nl

Meer nieuws