Zeelandcare start in Zierikzee met pijnbehandeling
Zeelandcare start in Zierikzee met pijnbehandeling

Zeelandcare start in Zierikzee met pijnbehandeling

Algemeen

Vanaf vandaag kan de Zeeuwse patiënt voor de pijnbehandeling “neurostimulatie” terecht in Zierikzee. Vorige week werden bij Zeelandcare, locatie Zierikzee, de eerste twee behandelingen uitgevoerd. Neurostimulatie is een vorm van pijnbehandeling die kan worden toegepast bij patiënten met chronische pijnen in arm of been na een nek- of rugoperatie, complex regionaal pijnsyndroom en bij patiënten met een zenuwbeschadiging. Het is een ingrijpende behandeling, maar bij de juiste indicatie zeer doelmatig. Specifiek als andere behandelmethoden gefaald hebben. Voorheen moest de Zeeuwse patiënt voor deze behandeling over de provinciegrenzen heen.

Neurostimulatie maakt gebruik van een klein apparaat, een “stimulator”, die de pijnspecialist operatief onder de huid inbrengt. Vaak gebeurt dit in de bil vlak onder de huid. Deze stimulator geeft nauwkeurig gecontroleerde elektrische pulsen naar bepaalde gebieden van het zenuwstelsel. Deze pulsen worden afgegeven via een geleidingsdraad die operatief wordt ingebracht achter het ruggenmerg. De geleidingsdraad is onderhuids verbonden met de stimulator. De stroomprikkels verhinderen dat pijnsignalen de hersenen bereiken, waardoor de pijn verlicht.

Zeelandcare werkt op het gebied van pijnbehandeling nauw samen met het Erasmus MC. Twee jaar geleden opende Zeelandcare een eerste pijncentrum in de Victoriakliniek Zierikzee, gevolgd door een tweede centrum in de Zorgboulevaart Vlissingen. De pijnspecialisten werkzaam bij Zeelandcare zijn ook verbonden aan het Erasmus MC.

Meer nieuws