Info-avond over fietspad Stolpweg

Algemeen

Het waterschap Scheldestromen organiseert woensdag 3 september een inloopavond over de aanleg van het fietspad tussen Nieuwerkerk en Dreischor. Vanaf 18.30 uur kan men binnenlopen in Ons Dorpshuis, Postweg 20 in Nieuwerkerk. Tot uiterlijk 21.30 uur kan men komen kij- ken naar het tracé van het fietspad. Dagelijks bestuurslid van het waterschap, Sophie van ‘t Westeinde, medewerkers van het waterschap en de aannemer zijn tijdens deze avond aanwe- zig om vragen te beantwoorden.

Het vijf kilometerlange fietspad komt aan de oostkant van de Stolpweg, Nieuweweg, Zuiddijk. Net ten zuiden van Dreischor moeten de fietsers over de weg omdat het voorlopig niet mogelijk is daar het vrijliggende fietspad te realiseren. Ter hoogte van de oversteekplaatsen zorgt het waterschap voor veilige oversteken. Door de aanleg van het fietspad wordt de doorgaande route tussen Nieuwerkerk en Dreischor veiliger. De werkzaamheden starten half september en nemen ongeveer vier maanden in beslag. De gemeente Schouwen-Duiveland draagt bij aan het project en de provincie Zeeland stelt een subsidie uit de Brede Doel Uitkering (BDU) ter be- schikking.

Tijdens de bijeenkomst kan men kennis nemen van de uitwerking van het tracé, krijgt men te horen welke wegen worden afgesloten en met welke hinder ze te maken kunnen krijgen.

Meer nieuws